KLIPPZONER VIA APPEN

<Tillbaka

Om man vill ställa in klippzoner via appen så:
(se till att “skärmlåset” inte går igång på mobilen under tiden du ställer in klippzoner, annars kan mobilens wi-fi gå in i viloläge och man tappar kontakten med roboten)

1) Välj “Working Area Setting“:

2) “Area Location Setting“:

3) Välj hur många zoner du vill ställa in, tryck “Save (viktigt)”:

4) Sedan trycker du på “Start Locating“. Då åker roboten tillbaka till laddstationen och sedan börjar den köra längs med avgränsningstråden (fast i motsatt riktning jämfört med när den normalt sett “åker hem”) När den nu kör längs tråden så trycker du på “Start Locating” igen för varje minnespunkt du vill ställa in/memorera. När du väljer sista punkten (i vårt fall 3:e) så ska roboten stanna och du väljer “Save” igen (viktigt).

Nu ska inställningarna vara klara ?

Det mest optimala är att ställa in minnespunkten i mitten mellan två hörn på en raksträcka, och att det är minst 3 meter mellan dessa hörn. Passagen är rekommenderad att vara minst 50cm bred.

OBS! nr.1

Det är inget konstigt med att roboten lämnar den klippzon man valt att klippa beroende på hur installationen ser ut, utan det är mer att den “prioriterar” den zonen iom att den börjar där och dess körmönster gör att den lättare stanna i det området.

Man kan laborera lite med “gångarna” för att den ska få svårare att lämna en zon när den är schemalagd att klippa i en speciell zon. Vi brukar göra som “fällor”, t.ex.:

OBS! nr.2

Detta är bara exempel som fungerat för oss och det finns ingen garanti att det fungerar för alla.

Det är väldigt individuellt för varje gräsmatta/tomt beroende på lutning, underlag m.m.
Så det är  väldigt viktigt att hålla uppsikt över roboten i början och testa detta noggrant.

Skicka gärna in era egna tips så kan vi samla det här ?

Copyright © 2022 dBot® Robotgräsklippare - info@dbot.se
Tillbaka