ROBOTEN BETER SIG “KONSTIGT”

<Tillbaka

Får en del frågor gällande att tidigare modeller av dessa robotar har haft problem när de t.ex. ska följa tråden hem och även att de betett sig lite allmänt konstigt i närheten av tråden.

Dessa problem har dock inte vi haft på våra modeller, förutom när vi testade våran första robot, back in the days, och den laddstation vi fått som test visade sig ha färgerna på + och – till avgränsningstråden omvänt (det var teknikernas egna teststation och vi missade att de informerat oss att var felvänt), vilket gjorde att vår tråd blev kopplad “omvänt”. Då fick roboten liknande problem som beskrivits. T.ex. när den åkte mot tråden så ville den inte åka hela vägen fram. Även skulle det bli liknande problem om man satt laddstationen med fel sida in mot gräsmattan, så detta är alltid bra att dubbelkolla.

Till saken hör att våra modeller har nya sensorer, med uppdaterad programvara. Även så har man ändrat i laddstationen. Tidigare kunde man ställa in vilken strömstyrka stationen skulle skicka ut i slingan beroende på hur lång tråd man hade. De nya modellerna sköter det automatiskt. Detta ska enligt tillverkaren avhjälpt eventuella tidigare “felinställningar”/problem.

Om man har en klippare som inte köpts av oss som har liknande problem så får man ändå gärna höra av sig så försöker vi hjälpa till 🙂

Copyright © 2022 dBot® Robotgräsklippare - info@dbot.se
Tillbaka